Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Trauchadas transoccitanas
12 mars 2012

Estapas 47 : Eusedés de Riòls – Pardalhan – Capujòl

 

09/08/12  

Gr 77

Erau (34)

34pardailhan25 

" Un país, entre doas mars e tres montanhas…"

Claudi Marti

       La Trauchada puja sus lo suc e dins lo bòsc, pas tan lonh dau GR, te vise un ostalon betumat. M'apreime, curiós ; quò es enquera un refugi per chaçaires (emb taula mai chaminada) dubert aus randonaires.  Amb un biòlet, es escrit sur lo manteu de la chaminada : "Merci aux chasseurs". Ieu, aponde amb lo bois cramat : "Plan mercès aus chaçaires" per aqueu acialador. Coma de costuma eissaje l'acostica en chantar borreias e trobadors e aquí, quò sona coma dins una egleisa.

Puei, sur lo chamin de poja en nautor, mire a l'adrech dins lo debas, la mar nostra amb un estanh davant (quò es l'estanh de Sijan segon la mapa). sanstitre11hÒsca per la soa Calandreta que lucha per la coneissença liberatritz contra la non-sabença sectari. E non pas per mon arma, per botar los quauques indians "patoisparlants" dau ranvers, dins lor reserva africana.

Vese tanben la chadena de las montanhas venentas amb lo Canigon ; la seconda après lo Massiu, perque la tresena serà per la Trauchada que ven.

       A Pardalhan manque lo GR per Capujòl, desvariat que sei per un tropeu d'ases (nonmas a quatre pautas) en bòrd de rota. Davale d'aiçiá lo pont e tòrne trobar lo GR en passat per una rotòta. Lo Chavalier d'a Pardalhan (d'un filme de mon enfanciá)  es vengut a mon ajuda, segur.chevalier-de-pardaillan-03-g

Pas gaire d'aiga per l'aumalha e nonmas conducha per tudelàs.

Lo vent, l'aiga destorban lo país, aquí !

"L'aiga de ròcha te farà morir pitiòta

L'aiga de ròcha te farà morir

Te'n chau mesfiar d'aquela aiga d'aquela aiga

Ameras mellhor beure un còp de bon vin"

 

Un còp de vin engolat, òc ben !

mas la terra n'a ben mestier d'aiga de ròcha o de plueja, tot parier !

 

Ivon

Publicité
Publicité
Commentaires
Trauchadas transoccitanas
  • Quo es lo jornau de viatge d'a pè de Bossac (23) au Val d'Aran emai de Blaia (33) a Vinai dins las Valadas occitanas d'Italia en prener los GRs. Ne'n parlarem tanben daus chamins de la vita emai de l'Occitania qu'es força meravelhosa.
  • Accueil du blog
  • Créer un blog avec CanalBlog
Publicité
Archives
Publicité