Trauchada actuala : Fois – Sent Gironç

10/08/11

GR 77

Erau (34)

 

"À Groix dans le port de l’île

Le vent d’est a triomphé

Il trouble des pas en vide

Il n’y a plus de thoniers

De thoniers

et son souffle s’accompagne

De français aux litanies

Tonnez basques de montagne

Maoris d’Océanie

Tenez bons dans la Bretagne

Tonnez gens d’Occitanie." 

 Gilles Servat : Les colonies

        Sei oblijat de prener mon VTC sur lo sendareu (la D 179 ?) per tornar a Copujòl au despart de la Trauchada. Sus la mapa, es marcada coma una despartementala mas quò es nonmas un chamin de terra plen d'arrodaus mai de crebòs. A daus endrechs, los quites 4/4 l'i podon pas passar.

panneau-copie-3Començe de laissar los plateus de La Calm de la nautura, un pauc voides, per trobar la toristalha que davalan au país catare (mielh vau catar - per los afars - que jamai !)

       En sautar de Copujòl, vese una eoliana pitiòta per tirar l'aiga, pincada dins un prat sec per li botar un pauc de verd amb de l'aiga undergrónda.

En tot pensar a la toponimia de Copujòl (esclarada celta –jòl- e Copu per se liar d'amistat e mai si afinitat :)…sosche qu'aier, era indicada sus una plancarda, la rota boscatiera daus Escampats (route forestière des Escampats). Dins "Cronicas marcianas" de Bradbury ne'n demora mas a la fin, dins la novela darriera, que lo  perfum dau Marcians chaplats per la malautia daus òmes, una sensacion de lor presença. Chas nos, una civilisacion milenari es a morir que ne'n restarà mas la toponimia per los "échappés".

       Aqui a la Font Seca, una motociclassa bela fonça vers Vielheus, sus la rota d'enquera enquitranada mas la vese leu tornar e mai se plantar que lo menaire me damanda la rota de Pardalhan qu'era pas dins la bona direccion. Son GPS  s'a plantat e ieu sei lo brave pieton de servici per li portar secors .macarel-provinces1-1

      Es content coma Piaron de veire mon ticherte "Macarel", que se, a tanben un blaudon "Macarel", una espingleta occitana mai un pòrta-bagatge "Breizh". Me ditz "adieusiatz" e ieu li torne un "kenavo". Quò es l'United Colors of Occitania de "Macarel" a la Font Seca de Copujòl

Ivon

Campatge : los Ciriers del Jaur : mas quò es pas donat