Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Trauchadas transoccitanas
1 août 2010

En viatge !

Un filme fòrça agradiu :

Òsca !

Ivon         

Edicions CHAMBRA D’ÒC - Catalogo generale

000239

Chaminada en Occitània da Vinai a Vielha

Autor: Nicoli Elisa

Edicions CHAMBRA D'OC

DVD- Un film documentari di Elisa Nicoli

EUR 18.00

occitan

De comendar a :   

http://www.chambradoc.it/catalog.page

 

 

"En viatge", es un film de 75 min. produch da la Chambra d'Òc, entierament viraa en lenga occitana e sotitolat en italian, francés, catalan, anglés. Aqueste film es lo resultat de mon trabalh al temp de la chaminada "L'Occitània a pè".

Dins lo viatge ai filmat a pauc près 48 oras, dins l'ora e un quart dal documentari "En viatge" ai volgut descriure la varietat dal territòri de l'Occitània granda da las Alps a lhi Pireneus, ma decò la varietat de la lenga, de fach lhi a ben d'entrevistas a personas que trabalhon per l'occitan e que fan comprene quant es viva e coloraa aquela lenga.

Mas siu ben satisfacha de la resulta. Aquesta Occitània que conoissio pas s'es demostraa fòrta de personatges que transmeton messatges actuals sus la necessitat que dins lo mond se perde pas la riquessa de las lengas. »

Elisa Nicoli

Dal 30 avost al 7 novembre 2009, 7 chaminaires, acompanhat da associacions, institucions e testimonial a chaminaa per 70 jorns per 1300 km da Vinai (Valadas Occitanas n Itàlia) a Vielha (Val d'Aran en Catalunya) per demandar a l'UNESCO que la lenga d'òc

sie inscricha dins la lista dal Patrimòni Mondial Immaterial de l'Umanitat. Aqueste film documentari de Elisa Nicoli, produch da la Chambra d'Òc abo lo sostenh de la Region Piemont, contia l'estòria d'un pòple que a l'auba dal tresen millenari vòl que la sia lenga

e la sia cultura sie mai que mai viva e vitala dins lo monde contemporaneu.

Publicité
Publicité
Commentaires
Trauchadas transoccitanas
  • Quo es lo jornau de viatge d'a pè de Bossac (23) au Val d'Aran emai de Blaia (33) a Vinai dins las Valadas occitanas d'Italia en prener los GRs. Ne'n parlarem tanben daus chamins de la vita emai de l'Occitania qu'es força meravelhosa.
  • Accueil du blog
  • Créer un blog avec CanalBlog
Publicité
Archives
Publicité